Ommøblering - Ompolstring

Anita Johansen
← SHOW SIDEBAR
18 Jun 2012
HIDE SIDEBAR →
views 9806 / likes 3 / bookmarks 0

description

Projektet tager afsæt i traditionel møbelpolstring. Håndværket og dets udøvere presses af den teknologiske udvikling og høj arbejdsløn, som bl.a. medfører en øget outsourcing af polstringsopgaver til udlandet. For fortsat bevarelse og udvikling af det traditionelle skandinaviske håndværk indenfor møbelpolstring er fokus derfor at udfordre måden, hvorpå man polstrer, finde nye principper og teknikker og ikke mindst revitalisere polstringsbegrebet for derigennem at påvirke siddemøblets udtryk og design. Et fokus, der er målrettet såvel det liv, som leves i moderne private hjem samt bevarelse af en dansk produktion med stærke håndværksmæssige traditioner og til konkurrencedygtige priser.

Kravene til en rentabel polstermøbel-produktion i Danmark er bl.a. at minimere det løntunge polsterarbejde uden at dette går ud over den faglige kvalitet. Gennem nytænkning af produktionsteknikker og materialebrug kan industriel præfabrikering blive en væsentlig parameter i udviklingen af polstring og på mange områder af polstringsprocessen erstatte mandetimer med bl.a. krumnålen og arbejdet i systuen.

Møblet er produceret i klassiske nordiske materialer, og består af to dele; et stel i træ og en polstring i filt, som produceres uafhængigt af hinanden. Den færdigproducerede polstring købes separat og kan nemt og hurtigt monteres af brugeren. Brugeren kan efter eget ønske vælge og ændre polstringen og er ikke afhængig af en møbelpolster ved udskiftning. Stellet, som er den varige del af møblet, har et rent og enkelt udtryk ved brug af rundstokke med en minimal detaljering. Møblet er med sin alsidighed rettet mod det moderne liv, og kan bruges i forskellige sammenhænge.

comments