Skjulte Vaner

Caroline Arvidsson
← SHOW SIDEBAR
25 Jun 2013
Projektet Skjulte Vaner er et samarbejdsprojekt mellem Caroline Arvidsson og Marie Sølyst, begge uddannede fra visuel kommunikation.
Vi brugte designede dialogværktøj i mødet med deltagere.
Vi besøgte og interviewede deltagere med OCD, som viste os deres tvangshandlinger.
Vi brugte videomateriale fra møder med andre deltagere, til at tale ude fra. Deltagerne fortalte, om de kunne genkende sig.
Invitationen vi sendte til de besøgende på udstillingen.
Et ritual med at stille sko på plads.
Dialogopgave fra udstillingen, hvor de besøgende skulle ordne køleskabet efter egne strukturer.
Vi filmede mange ritualer, her et vaskeritual.
På selve udstillingsdagen.
HIDE SIDEBAR →
views 3678 / likes 0 / bookmarks 0

description

Skjulte Vaner er en interaktiv udstilling i en lejlighed. På stedet udstilles videomontager, lydmontager og dialogopgaver om Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) med udgangspunkt i de ritualer personer med OCD laver. De besøgende enten har OCD selv, eller er pårørende til nogen med OCD. Udstillingens formål er at åbne op for dialog omkring et skjult emne, og bryde med den stigmatisering en psykiatrisk diagnose kan have. Udstillingens indhold er lavet på baggrund af interviews og eksperimenter, som vi har udført i samarbejde med deltagerne.

Vi arbejder med visuel kommunikation og co-design. Vi gør brug af etnografiske metoder, som fx interviews og deltagerobservation i processen, brugerinddragelse og kommunikation. Vores arbejdsredskaber er blandt andre video, illustration, foto og lyd.

comments