Welding glass photos

Emil Thomsen Schmidt
← SHOW SIDEBAR
20 Apr 2011
First try before post processing.
First try after post processing. Shutter speed 8:41 mins.
Second try. Shutter speed 8 mins.
Third try. Shutter speed 38:12 mins.
HIDE SIDEBAR →
views 6472 / likes 1 / bookmarks 0

description

A Neutral Density filter for a camera is basically a dark piece of glass you place in front of the lens. These filters are an easy way to block light and thereby get a longer shutter speed. I always wanted to try a very dark ND-filter, but those cost way too much for my current financial situation, so I read about this on the web and tried it out!
I bought a piece of replacement glass for a welding mask, which reduces the amount of light passing through to roughly 1/1000th of the original amount, which enables me to use very long shutter speeds in broad daylight. It's a fun tool, but adjusting the settings on the camera can be a bit complicated.
The welding glass leaves a very green tint on the images, as you can see, but it's no problem removing it in Photoshop.
All the photos were taken in the middle of the afternoon in broad daylight!

comments

Sine Jensen

Det er virkelig sejt! Tror du man med kortere lukketid, ville kunne følge et menneskes bevægelser i dagslys? Altså så de f.eks. bliver en lang sløret figur?

Emil Thomsen Schmidt

sagtens, men nok ikke med det her glas, så skal man have fat i et mere normalt filter som ikke er så mørkt. Med det her filter bliver man tvunget ud i meget lange lukketider. Men det er også noget af det sjove synes jeg, fordi man kan fjerne alle mennesker og biler fra byen på en højlys dag!

Emil Thomsen Schmidt

tak for det!
@Sine: Man kan sagtens få nogenlunde overkommelige filtre, men ikke nogen der er nær så mørke som det her. Hvis man skal have et rigtigt filter der er så mørkt, koster det omkring 1000kr. Mit svejseglas kostede 5kr :)

thekapow

man kan sagtens få mørke filtre, til billige penge, også glas der er mørkere end svejseglas, fx et 920 nanometer filter (blokerer alt synligt lys) kan købes til 120 kr på ebay, så syntes du skræmmer folk lidt med de 1000 kr :p

ud over det syntes jeg de er vildt fede, specielt det sidste leder tankerne hen på nordlys!. du skulle næsten prøve at tage nogle billeder med så lang lukke af vand, der bliver til helt homogent og plan.

Emil Thomsen Schmidt

@thekapow: Tak for rosen! Jeg skal have taget nogle flere billeder med filteret på, og vand er selvfølgelig et af målene!
Mht. det filter du snakker om, er det ikke et IR filter? Så vidt jeg har set ændrer de farverne i billedet ret meget, og så er det jo et anderledes resultat. Men ret mig gerne hvis jeg tager fejl!