CARAMBOLAGE

Elisabeth Kiss
← SHOW SIDEBAR
17 Jun 2012
OVENI
FORLØB
VED SIDEN AF
RETNING
HIDE SIDEBAR →
views 4028 / likes 0 / bookmarks 0

description

Et tekstilt formeksperiment.
Carambolage har rødder i konstruktivisme og er inspireret af kubistiske kunstnere, der inspirerede mig til at arbejde med collage og vekselvirkningen mellem fladen og det rummelige.
Carambolage er en kommentar til tekstilets funktion i forhold til kroppen, og hvordan vi bruger beklædning som historiefortælling. Det er en kommentar til typiske mekaniserede og standardiserede formrytmer i vores beklædnings og kropskulturer, der minder os om, at vi fortæller historier med vores krop, og det vi klæder den i. Det er min klare holdning at beklædning ikke behøves at være alvorlig og seriøs hele tiden. Med tankeeksperimentet Carambolage forsøger jeg at insistere på og vise, at der skal være kultur for eksperimenter og leg for kroppen.
De fire tekstile typer jeg har skabt i denne kollektion, ser jeg som fragmenter til et skulptureret billede af mødet mellem fladen og kroppen. Det er ikke beklædningsgenstande der kan betragtes som hverdagsobjekter til almindelige brug, men nærmere brud på vante forestillinger.

comments