RO - Til forvirrede hoveder og rastløse hænder

Emilie Dissing Wiehe
← SHOW SIDEBAR
06 Jul 2015
Tyngdeplaiden FAVN - med et fyld af plastgranulat og en vægt på 6 kg, favner og omslutter plaiden brugeren, for en tryg og rolig fornemmelse.
FAVN er syet i blød microfleece, der er varmt og slidstærkt. Det bløde reliefmønster, skaber et genkendeligt og venligt landskab, som hænderne kan vandre over.
HÅNDGRIBELIG - en sanselig aktivitetsskulptur, der rummer forskellige sanselige oplevelser via en variation af størrelser, formere, materialer og farver.
Træ, metal og glaseret keramik - materialer som er dejlige at røre ved, samt giver et smukt, varieret og modent udtryk til skulpturen.
Det er de helt små håndgribelige handlinger der tæller når man bliver dement.
(U)RO - en svævende og  bevægelig komposition, der via en variation af materialer og former formår at fange og reflektere hverdagens små poetiske øjeblikke som lys, skygge og bevægelse
HIDE SIDEBAR →
views 1949 / likes 0 / bookmarks 0

description

Livet igennem udvikles vi som mennesker. Rammes vi af demens, vendes denne udvikling til en afvikling. Vi fraflytter mentalt den erfaringsverden vi før har beboet, og kan ikke længere kende forståelsesrum, som vi tidligere selv har indrettet med mening. Fortiden og fremtiden bliver indskrænket - tilbage står nuet. Et nu som ofte kan være præget af en utryg og forvirret rastløshed, som følge af den tabte horisont.

Projektet Ro - til forvirrede hoveder og rastløse hænder søger via en serie af særligt sanselige hverdagsobjekter, at bidrage til dette nu med stunder af umiddelbar nydelse og sansende nærvær.

Serien rummer tre produkter, der er skabt med inspiration fra tre basale menneskelige behov:

Den sansestimulerende tyngdeplaid "FAVN", der er skabt ud fra behovet for omsorg og tryghed.

Den sanselige aktivitetsskulptur "HÅNDGRIBELIG", der er skabt med inspiration fra behovet for små håndgribelige og og meningsgivende aktiviteter i hverdagslivet.

Og endeligt "(U)RO" - en hængende komposition, til at indfange og afspejle de små sanselige hverdagsfænomener som lys, skygge og bevægelser, skabt med udgangspunkt i behovet for "bare at være tilstede i nuet".

Disse tre produkter kan på hver deres måde bringe kvalitet og sanselighed til den dementes hverdagsliv, og være med til at sætte fokus på de mere livsgivende og poetiske sider at livet med demens.

Link til inslag om projektet på P1: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-eftermiddag-2015-07-01/#!/19:31

Fotos af Henrik Majdal Kaarsholm / www.hkaarsholm.dk

FAVN er udført i samarbejde med beklædningshåndværker Ida-Sophia Rosendal Hansen

HÅNDGRIBELIG er skabt i samarbejde med smedeværkstedet på Hans Knudsens Instituttet - www.hki.dk

comments