Spin Mate

Gitte Hede Madsen
← SHOW SIDEBAR
16 Jun 2011
HIDE SIDEBAR →
views 2416 / likes 0 / bookmarks 0

description

Afgangsprojekt
Spin mate – et bevægelses og kommunikationsmøbel til skolegården

Projektet tager udgangspunkt i redesign af skolegården i folkeskolen. Projektets problematik går på, at mange skolegårde er bygget op efter boldspil og vilde lege, i stedet for ud fra en tanke omkring, at der skal være plads til hyggekroge og rolige aktiviteter.

Mange piger i alderen 10 – 13 år har mest lyst til at snakke sammen i frikvarteret. Dette har jeg taget som et udgangspunkt for at skabe et bevægelses og kommunikationsmøbel, der kan forebygge at pigerne står og hænger i gården. I stedet for at hænge, vil jeg have dem til at bevæger sig imens de snakker om alt mellem himmel og jord.

Spin mate kan, som navnet antyder, dreje rundt og give mulighed for både leg og kommunikation. Den indbyrdes afstand imellem stolene opfordrer til interaktion. Hver stolmodul består af et sæde, en stander og en steldel, som kan sættes sammen til flere forskellige former alt efter om skolegården er stor, lille, aflang eller kvadratisk.

Spin mate er en del af en katalogserie med flere koncepter og idéer til nyindretning af en moderne sanselig skolegård. Alle børn skal have mulighed for at få rørt sig, og blive set som dem de er.

comments