Be2 - a visual communication device

Mads Hindhede Svanegaard
← SHOW SIDEBAR
30 May 2011
HIDE SIDEBAR →
views 3774 / likes 0 / bookmarks 0

description

Hvordan kan man være sammen med sin familie, selvom de er 100 km væk? Mit afgangsprojekt fokuserer på at bringe folk tættere sammen på trods af den fysiske afstand. Jeg har designet et produkt, der gør folk i stand til at være sammen via videosamtaler. Jeg har samarbejdet med firmaet Cisco, som allerede har stor erfaring med videosamtaler til business segmentet. Produktet er designet efter at skulle kunne lanceres i 2015. Min løsning gør det muligt at dele mange hverdagssituationer, som at lave mad, spise sammen og slappe af i sofaen, mens man fx. ser en film eller en fodboldkamp. Løsningen kan både anvendes håndfrit, så man kan multitaske, og til mere personlige samtaler, hvor øjenkontakt er vigtig. Produktet består af 5 dele, som tilsammen skaber mange brugsmuligheder. Formsproget er holdt i en afslappet, taktil og intim stil, som giver brugeren lyst til at tage produktet op ogudforske det. Der er anvendt soft touch materialer, som sammen med de organiske former virker behagelige mod huden.

Projektet blev tildelt Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds Legat på 25.000 kr med følgende begrundelse:

"Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds Legat går til Mads Sukhdev Hindhede for sit afgangsprojekt ”Be2- a visual communication device”. Mads Sukhdev Hindhede demonstrerer med sit projekt stort kunstnerisk engagement og indlevelse kombineret med et teknisk og konceptuel svært spørgsmål.

”Hvorledes kan man kommunikere på en levende og fri måde gennem en video-device, som samtidig respektere brugerens værdighed og privat sfære?" Mads Sukhdev Hindhede har lavet et stort researcharbejde for at kortlægge, hvordan folk gør brug af ‘smalltalke’ når de f.eks. laver mad eller når de er på rejse og længes hjem til familien. Denne kortlægning er blevet omsat i et produkt med en overraskende form, som er gennemarbejdet på højeste niveau. Mads Sukhdev Hindhede har i udviklingsprocessen af sit produkt haft en samarbejde med den amerikanske koncern Cisco."

comments

thekapow

fedt projekt, og god ide!
rent præsentations mæssigt syntes jeg at du er gået over grænsen med dybdeskarpheden på billede 5