Happily Ever After

Magdalena Ekström
← SHOW SIDEBAR
03 Aug 2011
HOLMES ska ge associationer till deckarvärlden. Förstoringsglaset är ofta använt i gamla deckarklassiker tex Poirot och Sherlock Holmes använder förstoringsglaset som ett verktyg för att leta reda på skurken. Den absolut mest populära bokgenren är idag deckaren. Varför inte ta HOLMES och ta en närmare titt på din deckarfavorit?
Tanken är att BOB ska få dig att associera till barndomen och lek. När jag var barn gillade jag att leka med grävskopa i sandlådan och leka i koja högt uppe bland trädkronorna. BOB påminner i sin form om en lyftkran och har ett ärligt uttryck som gör det lätt att förstå hur lampan fungerar. Lampans höjd kan variera mer än 1 m i höjd och justeras med hjälp av den tygbeklädda kabeln. Skruvarna och muttrarna är överdimentionerade för att ge BOB ett uttryck som påminner om leksaker.
HOLMES av och på. Lampan är släckt då den hänger ner och är tänd då den är vinklad uppåt. Där finns alltså ingen synlig On-Off-knapp, utan en elegant och osynlig switch som sätts av och på då du lyfter "förstoringsglaset".
Detaljbilder av HOLMES och BOB
HIDE SIDEBAR →
views 2438 / likes 0 / bookmarks 0

description

"Happily ever after" är ett belysningsprojekt med utgångspunkt i emotionell design. Med hjälp av associationens kraft är intentionen att skapa belysning som får användaren att känslomässigt knyta an till produkten. Denna anknytning väcker empati från användarens sida och skapar en långvarig relation och förlänger på så sätt produktens livslängd. Produkten ska kunna underhållas och åldras på ett tillfredsställande sätt – det är en långvarig relation som ska inledas och upprätthållas.

comments