Smagfulde Kagestel

Marie Thilde Pedersen
← SHOW SIDEBAR
24 Jun 2011
Kagestel til rabarberkage
Udsnit af chokoladekagefadet
HIDE SIDEBAR →
views 2743 / likes 0 / bookmarks 0

description

Smagfulde Kagestel

Kager er ren sanselighed og nydelse for næsten alle sanserne, men de har det med at ændre form og forsvinde i forbindelse med nydelsen. Keramik er et stabilt og blivende materiale med et stærkt sanseligt potentiale, dog uden smag og duft. De to materialeområder krydser hinanden på bordet i et praktisk og funktionelt møde, men mon ikke det vil give en meget stærkere sanselig oplevelse, hvis man koordinerer deres forskellige egenskaber og udtryksmuligheder, og lader dem virke i fællesskab?
Jeg arbejder med den fælles præsentations- og serveringsplatform, hvorfra kagen dekonstrueres og fjernes og det personlige spiserum, hvorfra kagen og kaffen indtages.
Jeg vil bruge de keramiske egenskaber til at give en fornemmelse af smagen inden kagen er smagt, konsistensen inden den er følt og fornemmelsen inden den er blevet håndteret. En hel oplevelse på kaffebordet, hvor keramik, handlinger og kage giver nærvær til det sociale møde.

”Mens det skønne kunstværks væsen ligger i den uberørthed, der holder os på afstand, er det raffinerede ved bordet, at dets skønhed indbyder os til at bryde ind i den” Georg Simmel.

comments