Venteværelset - et tilbud til alle

Mette Vagner
← SHOW SIDEBAR
12 Jan 2012
HIDE SIDEBAR →
views 5140 / likes 1 / bookmarks 0

description

Bispebjerg Hospital skal være områdehospital for København By og skal udvides og renoveres. På baggrund af byggeriet, er der foretaget rumanalyser der viser at hospitalets venteværelser optager meget plads uden at blive udnyttet optimalt. Hospitalet har derfor ønsket et bud på, hvordan venteværelser kan tænkes i fremtiden.
Jeg har udviklet et koncept, der er baseret på tre slags venteværelser, hvor jeg har arbejdet med Hovedventeværelset:

Hovedventeværelse:
Et stort venteværelse placeret centralt på hospitalet med mange faciliteter og aktiveringsmuligheder. Et socialt mødested for ventende og indlagte patienter, pårørende og personale.

Underventeværelse:
Mindre venteværelser med færre faciliteter placeret lokalt ved afdelinger med svage patienter og/eller kort ventetid

Venteareal:
Stole placeret på gangarealer ved afdelingerne, hvor patienter kan tage plads, når de kommer fra hovedventeværelset.

Jeg har med fokus på helende arkitektur arbejdet med at udvikle et miljø, der kan fjerne fokus fra sygdom, og som kan danne rammen om et behageligt ophold i ventetiden.
Konceptet for indretningen af Hovedventeværelset er, at faciliteterne placeres i fritstående moduler i rummet med receptionen som midtpunkt. Disse moduler er med til at opdele det store rum i mindre områder, der giver plads til privatsfæren til den enkelte patient.
Jeg har udviklet fire forskellige moduler med en dynamisk, skæv og åben form, der tilsammen skaber et interessant rum, der pirrer nygerrigheden.

comments