Sparegrisene

Pia Schytz
← SHOW SIDEBAR
12 Mar 2012
Øvelserne i kassen engagerer ens eget hjem, f.eks ved at sætte klistermærker på ting der bruger hhv. strøm, el og vand og giver mulighed for at se på vante ting med nye øjne.
HIDE SIDEBAR →
views 1889 / likes 0 / bookmarks 0

description

’Sparegrisene’ til børn er ment som en energikasse, der kan aktiveres i hverdagen, og som familien kan være sammen om. Løsningen er udviklet med fokus på brugerinvolvering og designantropologisk tilgang.

Grunden til, at det blev tre små grise var vores tidlige fokusering på tre områder, nemlig strøm, varme og vand. Det skaber overblik og rum for at forstå forskellen på de tre ting. Derudover passer det med den kendte historie om de tre små grise, samt at det spiller på ordet ’sparegris’, en der sparer på energien og det modsatte, ’miljøsvin’. De bor i hver deres hus hvor de får hjælp af energirådsgrisen til at forbruge mindre.

Med denne designløsning træder vi ind i en eksisterende kontekst, familien, og prøver at forme den i retning af at indskærpe en større bevidsthed om at ændre vaner og om energiforbrug. Med vendespillet kan man lege det som oprindeligt tænkt, samtidig med man får viden om hvor meget strøm tingene på billederne bruger.

Vores testfamilie var specielt begejstret for konkurrenceelementet i opgaverne og den samlende historie for universet.

comments