W-CHAIR (2014)

Gitte Langborg
← SHOW SIDEBAR
11 Feb 2016
FRAME
W-CHAIR
W-CHAIR
OTHER MATERIAL
DETAIL - Metal and chrochet
W-CHAIR
HIDE SIDEBAR →
views 1526 / likes 0 / bookmarks 0

description

Samarbejde med Stephanie Rodwell

Igennem et semester projekt på Arkitektskolen Aarhus, hvor vores opgave var at genfortolke en arkitekts værk, valgte vi en af mestrene indenfor dansk arkitektur og design - Hans J. Wegner. Vi var fascinerede af hans simple udtryk, samtidig med hans æstetiske sans for kontraster i den enkle detaljer.
Vores originale W-chair har en simpel konstruktion, som består af to elementer; en stålramme og et hæklet sæde.
Stålrammen er sammensat af to rammer, hvor den ene folder sig rundt om og omfavner den anden, og for at fremhæve dette har vi forbundet de to rammer med et 8 mm mellemstykke.
Det hæklede sæde er håndlavet af 100 meter bomulds snor, som er hæklet om rammen og holder sig selv, hvilket underbygger vores fascination af at skabe en simpel kontruktion.
De to elementer som former stolen, skaber en kontrast imellem det kolde look i stålrammen og det varme look i det hæklede sæde.
Ligesom den originale stol består af to elementer, har vi lavet en supplerende løsning til sædet. Hvor et sæde af læder erstatter bomulds snoren, og spare tid i produktionen.
Navnet W-chair kommer af det w der ses i profilen af benene, som vi synes giver stolen et dynamisk look. W-chair er en lounge stol, som både kan bruges inde og ude.

comments