VUE

Maria Legaard Kjeldsen
← SHOW SIDEBAR
14 Apr 2014
HIDE SIDEBAR →
views 782 / likes 0 / bookmarks 0

description

Concept development for a competition to create a temporary urban space at Kongens Nytorv, one of Copenhagen's main squares. The competition is hosted by Indre By Lokaludvalg and Metroselskabet. The project is awarded with the third place.

During the construction of the metro large green walls steal the view over the historic square. This project allows visitors a peek at the surrounding sights. It allows you to keep up with the construction until the square opens again. Long geometric paths are built up as large periscopes. Angled mirrors in every corner make it possible to see through them. The periscopes that go up and down, in and out between each other, makes it fun to explore what there is to see. Visitors can also see each other through the periscopes, which encourages interaction. The solution provides seating and high tables and invites visitors to spend a little time at Kongens Nytorv. /2014

comments