Rum Under Grund

Mille Brinck
In collaboration with
← SHOW SIDEBAR
15 Jan 2012
HIDE SIDEBAR →
views 5118 / likes 0 / bookmarks 0

description

Metroen er en del af byens pulserende liv. Metroen sover aldrig. Den bringer konstant mennesker fra en destination til en anden. Det er ikke et sted man opholder sig for stedets skyld, det er ikke et egentligt sted, men fungerer som et middel, der hjælper den rejsende med at blive transporteret fra a til b. I denne midlertidige stedløshed reduceres byboens identitet til passageren. Der skelnes ikke mellem de rejsende – alle er vi ens og på vej et sted hen.

Vores udgangspunkt for dette projekt er en fælles interesse for det rum, der befinder sig dybt under de københavnske gader. Her er man afskåret fra omverdenen og alle som befinder sig i rummet er undervejs. Der er en kontinuerlig strøm af mennesker, som bevæger sig i styrede systemer. Op og ned, ud og ind. Mennesker imellem hinanden, men i nøje bestemte retninger, så transporten af de rejsende foregår gnidningsløst og let. Det er interessant for os at dykke lidt dybere ned i dette bevægelsesmønster, som de fleste rejsende dagligt indgår i – sandsynligvis gør de det uden nærmere eftertanke. Vi bliver ved hjælp af gange, tunneller, skilte og rullende trapper gennet i de ”rigtige” retninger og ført igennem systemet. Metrostationen er ikke tænkt som et opholdssted, men som et gennemgangssted – et sted for transport af mennesker.

Vi søger at afhjælpe den problemstilling, der knytter sig til orienteringen i den københavnske metro. De underjordiske stationer er i deres design og arkitektur svære at skelne fra hinanden. Ved hjælp af keramiske objekter skaber vi kontrast og diversitet til metroens eksisterende design med henblik på at styrke oplevelsen af rummet.
Vi søger at fremme identiteten af stationen og herved forbedre orienteringsevnen.

comments