HJEMLIG HYGGE

Miriam Ortwed
← SHOW SIDEBAR
24 Jun 2013
HIDE SIDEBAR →
views 2840 / likes 0 / bookmarks 0

description

Hygge er en iboende del af mig og alle danskere. Både ordet og tilstanden har fascineret mig længe. Det er et begreb der er så ligetil og alligevel så abstrakt at jeg ikke har kunne dy mig for at forsøge at sætte det på form. Jeg har derfor skabt en lille familie af produkter til hjemmet. Som i alle familier er medlemmerne forskellige men alligevel forbundet af et særligt slægtskab. Denne familie har sine rødder i begreberne ‘hygge’ og ‘hjemlighed’, men lige så meget i deres modsætninger ‘uhygge’ og ‘ude’.
For det er i mødet (i spændingsfeltet) mellem disse modsætninger, at det hyggelige hjem skabes. Ved at vi får inspiration udefra, som vi gør til vores eget. Når vi fornemmer uhyggen, og vender os mod de gode minder og fremtidsdrømme. Når det ukendte bliver til det velkendte, og gjort til vores egen personlige fortælling. Det er der den hjemlige hygge opstår, og det er det min familie af produkter forsøger at favne.

Produkterne er ment som detaljer, der på hver deres måde kan blive en del af den enkeltes personlige fortælling og være med til at skabe hjemlig hygge.
Familien består af en nytolkning af sættekassen, puder med egetræ og lysestager af keramik der kan fungere som vaser.

comments