Rædslen i skyerne (The Horror of the Heights)

Tejs
← SHOW SIDEBAR
27 Jun 2011
HIDE SIDEBAR →
views 2782 / likes 1 / bookmarks 0

description

Til mit afgangsprojekt har jeg valgt at beskæftige mig med mediet animationsfilm indenfor fantasy, mystery og science fiction undergenrerne. Min motivation for at vælge dette emne er 2-delt. Dels ligger der en personlig motivation i at vælge de nævnte undergenrer, idet jeg lige siden jeg som helt lille læste Jules Verne har været dybt betaget af den form for fiktions fantasifulde universer. Derudover har jeg i løbet af min studietid på production design drejet mit fokus mere og mere over på mediet animationsfilm, da man, efter min mening, i arbejdet med animation kan opnå en større udtryksmæssig diversitet i skildringen af historien. Der er ikke to animationsfilm, der har det samme udtryk, da hele filmens indhold (karakterer, arenaer osv.) er skræddersyet til den pågældende historie. Heri ligger der en utrolig spændende designmæssig udfordring.

Mit afgangsprojekt hedder "Rædslen i skyerne", og er et production design koncept til en animationsfilm baseret på Arthur Conan Doyle's novelle "The Horror of the Heights" fra 1913.

Kort om handlingen :

Året er 1913. Menneskets udfordring af luftrummet i flyvemaskiner er i sin spæde vorden. En dag bliver en blodtilsølet dagbog fundet af en landarbejder på en mark i England. Dagbogen viser sig at tilhøre piloten Joyce-Armstrong. På bogens sider fortæller han en hårrejsende beretning om hvordan han i sit moderne monoplan drager op til atmosfærens rand for at undersøge en række mystiske og makabre dødsfald. Flere af hans pilotkolleger er efter et møde med en ukendt fare i højderne enten forsvundet eller dukket op i stumper og stykker på Englands marker. Bevæbnet med sin sit mod, sin beslutsomhed og sin bøsse drager han op i skyerne i sit enmandsfly for at løse mysteriet.

comments